Etusivu >> Palvelut >> Esteettinen hammashoito

Esteettisesti hoidetut hampaatEsteettisen hammashoidon tavoitteena on yksittäisen hampaan tai koko hampaiston värin, muodon tai koon parantaminen. Tavallisimmat esteettisen hoidon menetelmät ovat hampaitten valkaisuhoidot, posliinitäytteet ja laminaatit tai kruunut. Myös protetiikkaa ja oikomishoitoa voidaan käyttää estetiikan parantamiseen.

Valkaisuhoidon toteuttaminen arvioidaan potilaskohtaisesti. Valkaisuhoidon edellytyksenä on, että hampaat on ennen sitä perushoidettu (esimerkiksi paikattavat hampaat on paikattu). Valkaisuhoito ei valkaise vanhoja paikkoja, vaan ainoastaan omaa hammaskudosta, joten hoidon yhteydessä saatetaan vanhoja, tummuneita täytteitä joutua uusimaan.

Valkaisulusikat kotivalkaisuun
Valkaisulusikat kotivalkaisuun

Valkaisuhoidon esteenä saattaa olla esimerkiksi hampaitten voimakas eroosio (kiilteen liukeneminen). Valkaisu voidaan tehdä joko vastaanotolla tai kotona yksilöllisesti valmistettujen valkaisulusikoiden avulla.

Laminaatit ovat hampaitten ulkopinnalle kiinnitettäviä keraamisia kuoria. Keraamisten paikkojen etuna ovat hyvät lujuusominaisuudet ja kaunis ulkonäkö.

Pahoin vaurioituneet etuhampaat: Ennen hoitoa   Jälkeen

Sivukartta | Mynämäen Hammaslääkärikeskus, Keskuskatu 13 B, 23100 Mynämäki, puhelin 02-430 5447