Etusivu >> Palvelut >> Hampaan poistot

Poistettuja hampaitaYleisimmät syyt hampaan poistolle ovat niin paha reikiintyminen, ettei hammasta ole enää pelastettavissa, pitkälle edennyt hampaan kiinnityskudossairaus eli parodontiitti sekä pahat hampaan tai juuren halkeamat.

Myös leukaluuhun levinnyt hampaan juurikanavan infektio saattaa olla aihe poistolle, mikäli juurihoitoa ei ole mahdollista toteuttaa hoitoteknisistä syistä tai esimerkiksi ennen kiireellisesti alkavaa syöpähoitoa (solunsalpaajahoito). Hampaita voidaan joutua poistamaan myös oikomishoidon yhteydessä tilan saamiseksi.

Viisaudenhampaat puhkeavat 20 ikävuoden molemmin puolin. Usein viisaudenhampaat eivät mahdu kunnolla puhkeamaan suuhun, mikä tekee niiden puhdistamisen vaikeaksi ja lisää niiden reikiintymis- ja tulehdusalttiutta.

Viisaudenhampaat poistetaan usein jo nuorella iällä, jolloin myös ympäröivä leukaluu joustaa paremmin. Mikäli hammas on hankalassa asemassa tai syvällä leukaluussa, se saatetaan joutua poistamaan leikkauksellisesti.

Hampaan poistot tehdään paikallispuudutuksessa. Poiston jälkeen poistoalue on arka joitakin päiviä ja kipulääkitys helpottaa tilannetta. Toisinaan tarvitaan antibioottia paranemisen tueksi.

Sivukartta | Mynämäen Hammaslääkärikeskus, Keskuskatu 13 B, 23100 Mynämäki, puhelin 02-430 5447