Etusivu >> Palvelut >> Juurihoidot

Juurihoito joudutaan yleensä tekemään hampaan hermon infektion tai kuolion johdosta. Hampaan hermon infektion syynä on yleensä syvä, lähelle hermoa ulottava karies (eli reikä). Hampaan reiässä olevat bakteerit voivat levitä hampaan hermokudokseen, aiheuttaen sen tulehduksen ja lopulta kuolion. Myös tapaturma voi aiheuttaa hampaan hermon kuolion.

Hermon tulehdus voi aiheuttaa voimakastakin särkyä ja oireilua (esimerkiksi hampaan puruarkuutta), mutta voi toisaalta olla täysin oireetonkin. Tulehdus on aina hoidettava, vaikka se olisi oireetonkin.

Juurihoidossa käytettävä työvälineJuurihoito tehdään usein puudutuksessa ja se vaatii yleensä useita hoitokertoja. Kuollutta hammasta ei tarvitse puuduttaa. Juurihoidossa infektoitunut tai kuollut hermokudos poistetaan juurikanavista pienillä neuloilla ja hammasta lääkitään desinfioivilla lääkeaineilla. Juurihoidon päätyttyä hammas paikataan normaalisti. Hammas saatetaan myös joutua kruunuttamaan, mikäli hammaskudosta on menetetty paljon.

Tulehdus saattaa levitä myös ympäröivään leukaluuhun. Juurihoidon jälkeen hampaan ja ympäröivän luun paranemista seurataan röntgenkuvin. Piilevät juurenpääninfektiot on hoidettava esimerkiksi ennen keinonivelleikkausta.

Sivukartta | Mynämäen Hammaslääkärikeskus, Keskuskatu 13 B, 23100 Mynämäki, puhelin 02-430 5447