Esteettinen hammashoito​

Esteettinen hammashoito

Jokaiselle meille on tärkeää hymyily! Hymy on usein herkemmässä, kun hampaat ovat hoidetut, siistit ja sopusoinnussa ihmisen persoonan kanssa. Esteettisessä hammashoidossa tavoitteena on hampaiston värin, muodon tai asennon parantaminen. Toisinaan esteettinen hoito käsittää myös puuttuvien hampaitten korvaamista.

Esteettisen hoidon menetelmiä ovat

  • hampaiden puhdistukset
  • huonokuntoisten paikkojen kiillotukset tai uusimiset
  • soodapuhdistukset
  • valkaisuhoidot
  • laminaatit ja kruunut
  • proteettiikka
  • oikomishoito

Varaa aika, niin selvitetään minkälainen hoito voisi olla sinun hymyllesi sopivin!

Varaa aika 02 430 5447

Valkaisuhoito voidaan toteuttaa joko vastaanotolla tehtynä tai kotivalkaisuna (jolloin teetetään yksilölliset valkaisulusikat ja hoito tehdään kotona). Käytämme vastaanotollamme hellävaraista, turvallista mutta tehokasta Opalescence valkaisujärjestelmää. Valkaistavien hampaitten tulisi olla perushoidetut ja esimerkikisi hammaskivi tulee olla puhdistettuna ennen valkaisun suorittamista. Valkaisu ei vaalenna hammastäytteitä ja toisinaan joudutaan etualueen tummuneita paikkoja vaihtamaan hienon lopputuloksen saamiseksi. Emme suosittele valkaisua tupakoitsijalle ennen tupakoinnin lopettamista, sillä vaalennetut hampaat tummuvat helposti uudelleen, mikäli tupakointi jatkuu. Hampaiden valkaisukäynti kestää tavallisesti noin tunnin ajan. Valkaisuajat kannattaa aina varata puhelimitse. Valkaisuhoito kuva Valkaisun jälkeen hampaat saattavat hetkellisesti olla muutaman päivän ajan normaalia vihlovampia. Tämä ei ole haitallista. Valkaisun jälkeen ole syömättä ja juomatta parin tunnin ajan. Vettä voit juoda. Vältä värjääviä juomia ja ruokia (esimerkikisi kahvi, tee, punaviini, colajuomat, mustikka, punajuuri, lakritsi). Valkaisuhoidon lopputulos on yksilöllinen- toisilla hammaskudos vaalenee helpommin. Tummiin hampaisiin saatetaan tarvita useampi valkaisukerta. Tavallisimmin riittää 1-2 valkaisukäyntiä. Valkaisutulosta voidaan parhaiten ylläpitää välttämällä värjääviä ruokaaineita. Tarvittaessa valkaisun voi tehdä uudelleen tai ylläpitää tilannetta soodapuhdistuksella.

Soodapuhdistus poistaa hampaista värjäytymiä tehokkaasti. Sen tekee yleensä suuhygienisti. Se ei vaalenna tummunutta hammaskudosta. Hammaskivi tulee olla puhdistettuna ennen sitä. Soodapuhdistus on kivutonta ja se voidaan tehdä hammaskiven puhdistuksen yhteydessä.

Soodapuhdistuksessa käytetään hienojakoista kalsiumkarbonaattijauhetta tai natriumbikarbonaattijauhetta veden ja paineilman avulla puhdistamaan hammasta mekaanisesti. Se on hellävarainen kiiltelle eikä vahingoita suun limakalvoja. Soodapuhdistus poistaa tehokkaasti myös haitallisia bakteereita hampaan pinnoilta. Soodapuhdistuksen voi tehdä 2-3 kertaa vuodessa