Proteettinen hoito

Proteettinen hoito

Vaikka hoidon tavoitteena onkin omien hampaitten säilyttäminen mahdollisimman pitkään, päädytään toisinaan kuitenkin tilanteeseen, jossa hampaita menetetään suun sairauksien tai esimerkikisi tapaturman seurauksena. Myös synnynnäisiä hammaspuutoksia voidaan korjata. Protetiikan tarkoituksena on yhden tai useamman menetetyn hampaan korvaaminen. Tavoitteena on purentakyvyn säilyttäminen mahdollisimman toimivana ja harmonisen ulkonäön saavuttaminen.

Vastaanotollamme valmistetaan yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa:

  • yksittäiset kruunut ja sillat
  • laminaatit
  • keraamiset paikat
  • kuituvahvisteiset työt (esimerkiksi kevytsillat)
  • irtoproteesit (kokoproteesit, osaproteesit) ja niiden korjaukset


Ennen proteettisen hoidon aloitusta tulee omien hampaiden kunto tarkistuttaa ja usein myös tehdä tarvittavat röntgentutkimukset. Pääsääntöisesti omat hampaat tulisi olla mahdollisimman hyvin perushoidetut ennen proteettisen hoidon aloitusta. Toisinaan hoito saattaa vaatia myös yhden käynnin hammaslaboratoriossa, esimerkiksi etualueen esteettisesti vaativissa tilanteissa, jotta rakenteen värin valinta onnistuu mahdollisimman hyvin. Myös valokuvausta käytetään usein hoidon tukena. Muutoin hoitokäynnit tapahtuvat vastaanotolla.

Proteesit vaativat myös säännöllisesti tehtyä huoltoa. Meillä onnistuvat proteesien pohjaukset ja korjaukset. Proteesien hyvä kotihoito on tärkeä osa suun terveyden hyvinvoinnin ylläpitoa. Hoitamattoman ja huonosti istuvan proteesin alla sieni-infektio on yleinen vaiva. Suuhygienistimme opastaa oikeanlaisen proteesien puhdistustekniikan löytymisessä.

Myös kiinteiden proteesiratkaisujen, kuten siltojen, säilyminen mahdollisimman pitkään toimivana vaatii säännöllisiä suun terveystarkastuksia ja hyvää omaahoitoa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule keskustelemaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä ja kuulemaan lisää siitä, minkälainen proteettinen ratkaisu olisi sinulle sopivin!

Varaa aika 02 430 5447