Purennan hoito

Löydä apua purentavaivoihin

Erilaiset purentaelimen toimintahäiriöt ovat melko yleisiä. Näillä tarkoitetaan hampaitten, niihin liittyvien kudosten, leukanivelten ja puremalihasten kiputiloja, sairauksia ja toimintahäiriöitä. Tutkimuksen mukaan n. 10% suomalaisista tarvitsee tähän hoitoa. Purentahäiriöille ei löydy yleensä yhtä selittävää syytä. Häiriöiden syntyyn altistavat mm. purenta-aseman virheet ja yksittäisten hampaitten virheasennot, hammaspuutokset ja kuluneet hampaat sekä huonosti istuvat, vanhat proteesit.

Tietyissä sairauksissa, kuten esimerkikisi reumataudeissa, purentahäiriöiden riski kasvaa. Voimakas stressi saattaa toimia laukaisijana lihasperäisten oireiden ilmentymiseen.

Tyypillistä oireille on niiden epämääräisyys ja se, että oireet saattavat tuntua kipuna esimerkiksi leukanivelen ja puremalihasten alueella. Kipu saattaa myös heijastua korvan tai niskan alueelle tai siihen voi liittyä päänsärkyä. Oireita voi olla hankala liittää purentaan liittyviksi, jos hampaat ovat muuten kunnossa. Hampaiden narskuttelu ja tiukkaan yhteenpureminen ovat tyypillisiä purentavaivoista kärsivälle potilaalle. Yhteenpureminen saattaa tapahtua nukkuessa, jolloin asia usein jää tiedostamatta.

Hoitokeinot:

  • akuutissa vaiheessa lääkehoito
  • erilaiset rentoutustekniikat
  • yksilöllisesti valmistettu purentakisko
  • lämpöhoito
  • hampaitten purennan korjaava hionta
  • hammasproteesin korjaaminen tai uusiminen
  • oikomishoito


Hoitomuoto valitaan yksilöllisesti.

Purentakiskot

Purentakisko suojaa hampaita narskuttelun ja yhteenpuremisen vaikutukselta. Se myös rentouttaa puremalihaksia ja vaikuttaa suotuisasti leukanivelen toimintaan. Purentakisko valmistetaan yksilöllisesti hammaslaboratorion kanssa yhteistyössä. Hoitokokonaisuus sisältää hampaista otetun jäljennöksen, kiskon valmistuksen yksilöllisesti ja sovituksen ja käyttöopastuksen.

Varaa aika, niin selvitetään minkälainen hoito voisi olla sinulle sopivin!

Varaa aika 02 430 5447