Juurihoito

Hammas kuntoon juurihoidolla

Juurihoitoon joudutaan tilanteessa, jossa hampaan hermo-ontelo on infektoitunut tai mennyt kuolioon. Näin saattaa käydä tilanteessa, jossa hammas on pahoin reikiintynyt tai joskus esimerkikisi tapaturman seurauksena. Hampaasta infektio voi myös levitä sitä ympäröivään luukudokseen ja tilanne vaatii aina hoitoa. Tulehdus saattaa olla täysin oireeton ja paljastua sattumalöydöksenä röntgentutkimuksen yhteydessä. Toisinaan tulehdukseen voi liittyä voimakaskin särky ja hampaan puruarkuus.

Juurihoidossa tulehtunut hammaskudos poistetaan hampaan sisältä. Tarvittaessa käytetään paikallispuudutusta. Juurihoidot tehdään pääosin koneellisesti.

Mikäli olet menossa keinonivelleikkaukseen on piilevät infektiot aina hoidettava ennen sitä. Hoitamaton infektio saattaa olla este leikkaukselle.

Juurihoito on vaativa toimenpide ja vaatii yleensä useita käyntejä. Usein paranemista on tarpeen vielä seurata jälkeenpäin röntgenkuvilla. Yleensä juurihoito kuitenkin kannattaa ja hammas säilyy hyvissä olosuhteissa pitkään toimintakykyisenä sen jälkeenkin. Toisinaan on tarpeen vahvistaa juurihoidettua hammasta vielä kruunuttamalla.

Terveellä suulla on mukava hymyillä!

Varaa aika 02 430 5447